Amerikában útjára indult a Glee második évada

A hazánkban is műsorrenden lévő Glee című musical sorozat az Egyesült Államokban megélte a második évad premierjét, és mit sem veszített korábbi népszerűségéből, amelyet az első évad hozott meg a készítők és szereplők számára.

A Glee igen nagy népszerűségre tett szert rendkívül rövid időn belül. A hivatalos világhódító útjára pedig nem is olyan régen indult, de már több más nemzet is kimutatta tetszését a sorozat iránt, hiszen a sorozat hazáján kívül is igen nagy érdeklődés övezi a középiskolás tinik gyakran különc, komikus és betegegesen nevetséges életét.

A pop és a görbe tükör

A sorozat szülőatyja a tinisorozatra is rányomta a fanyar hangulatú és rendkívüli extremitásokat kedvelő kézjegyét, amely a Kés/alatt című nagy port kavart sorozattal szerzett. Ryan Murphy, rendező nem tett másként a Glee esetében sem, hiszen a napjainkban már szinte kötelező trendként elvárt énektehetség-kutatást párosította a korábban már jól bevált és díjazott kőkeményen odamondós görbetükrével… Bár néha nagyon leereszkedik a dolgok kifigurázásával, de azért kompenzálja a nézőket az, hogy valahol mégis csak egy látványos és szórakoztató műsort kapnak hetente 40 percbe sűrítve a tévék előtt ülve.

Persze a siker mondhatni borítékolva volt, ugyanis 2010-ben a sorozat több kategóriában is jelölt volt a népszerű Emmy-díjazottak listáján. Mint 2009-ben, idén sem maradt el a jutalom nélkül. A Glee egyik vendégszereplője, Neil Patrick Harris meg is kapta a jutalmat a díj formájában.

Ezen is felbuzdulva most az amerikai sztárok sorra kopogtatnak a Glee készítőinek ajtajain, hátha ők is beszuszakolhatnák magukat egyetlen egy epizódocska erejéig és megmutathatnák, hogy ők is tudnak énekelni…

A sorozat második évadában ugyan a készítők némi visszafogottságot ígértek a zenei betéteket illetően, de ez talán csak egy marketingfogás volt, amely a nézők toborzására és a még nagyobb népszerűség és figyelem tovább csiholására irányult.

Hazánkban a Glee sorozat javában fut már az RTL klub szombat délutáni műsorpalettáján.