Az RTL klubbon startolt a Glee

Hétről hétre több mint tízmillió néző a tengerentúlon! Az év legsikeresebb és legnépszerűbb új sorozata! Golden Globe-díj a legjobb vígjátéksorozat kategóriában. A sorozatok között legtöbb, számszerint 19 Emmy-jelölés! És mindez végre hazánkban is a hazai közönség számára is elérhető.

Mi is ez valójában?

A Glee egy középiskolai kórusról szól, akiknek szükségük van egy kis segítségre. Ez egy családi műsor. Néha nagyon felnőttes, máskor fiatalosan vicces. Közhely vagy sem, de ez mindenkinek szól. A Glee a középiskolai élményekről szól, és azokról, akiknél ez sosem ér véget – mondták a főszerepelők.

A Glee-s tinikkel élmény középiskolába járni. A fiatalos, zenés sorozat nemcsak meghódította a világot, de újra divatba hozta a kórusokat és az éneklést is. A szivárványszínű kis csapat az első tizenhárom részben hetven különböző, jól ismert slágert dolgoz fel, és nemcsak tehetségükkel, hanem személyiségükkel is lenyűgöznek minket.

A kulisszák mögött

– Nagyon izgatott vagyok, hogy minden héten valami újjal rukkolunk elő. Olyan ez kicsit, mintha a musicaleket összekevernénk a popzenével. Nagyon izgalmas – nyilatkozta a Rachel Berry-t alakító Lea Michele.

A színészek nagyon gyorsan összerázódtak a forgatáson. A kórus tanárát Matthew Morrison alakítja, aki a középiskola focikapitányából és bálkirályából lett Tony-jelölt színházi színész. A sorozatban a sármos tanár göndör fürtjei jócskán szúrják a pompomcsapat vezetőjének szemét. A kegyetlen diktátort a fél fülére süket Jane Lynch kelti életre, aki idén vette feleségül barátnőjét, Larát.

A Glee szereplőgárdájához olyan világsztárok csatlakoznak az első évadban, mint az alakításáért Emmy-t szerző Neil Patrick Harris, Kristin Chenoweth, Olivia Newton-John vagy Josh Groban. De a következő szezon epizódszerepeire is vannak már jelentkezők. Julia Roberts és Javier Bardem már jelezték, szívesen fakadnának dalra a kórustagokkal. Jelenleg pedig Britney Spears forgatja saját epizódját, amiről képeket is feltöltött a honlapjára.

A Kés/alatt producerének új sorozata tehát egyelőre tarol. A Glee-s srácok jöttek, láttak, mindenkit leénekeltek.

A sorozatról

A sorozat központi figurája egy spanyoltanár, Will Schuester, aki megpróbálja megmenteni a McKinley Középiskola énekkarát, melynek egykor ő is tagja volt.

Ehhez persze olyan fiatalokat kell találnia, akik lelkesen járnak a kórus próbáira. Will igazi reménysége két valódi tehetség: Rachel Berry, aki úgy véli a sikerhez vezető út a Myspacen és a kóruson át vezet, és a filmsztár külsejű Finn Hudson, az iskola népszerű hátvédje, aki mindenáron szeretné megőrizni hírnevét, önelégült barátnőjével, a popmpom lányok vezetőjével, Quinnel és arrogáns csapattársával, Puckkal szemben.

Will mindent meg akar tenni azért, hogy a Glee újra a régi legyen, de ebben csak egyetlen támogatója akad, kolléganője, Emma Pillsbury. Mindenki más őrültnek nézi, feleségétől kezdve a szurkoló lányok vezetőjéig, Sue Sylvesterig. Will azonban elhatározza, bebizonyítja nekik, hogy tévednek.

Előzetes