Digitalizált ámokfutás a Disney-től: Tron – örökség

2010 a Walt Disney Pictures éve minden tekintetben. A stúdió idén minden eddiginél több animációs és élőszereplős filmet szolgáltatott a mozinézők számára, mint bármely más nagy stúdió. Disney ezzel is bizonyítva monumentális jelenlétét a filmek és a családi szórakoztatás világában, idén először nyúl olyan témához, amely eddig nem igazán volt a palettáján.

A Tron: Örökség egy rendkívül egyedi 3D-s high-tech történet egy elképesztő digitális világról, melyhez fogható eddig nem volt látható a mozivásznon.

A történet ott kezdődik, hogy Sam Flynn-t (Garrett Hedlund), az önfejű 27 éves fiút nem hagyja nyugodni apja rejtélyes eltűnése, aki nem mellesleg egykoron a világ legjobb videojáték fejlesztőjeként számon tartott Kevin Flynn (Jeff Bridges).

Amikor Sam egy különös szignál után kezd el nyomozni, amit a régi Flynn Játékteremből küldenek hirtelen egy digitális világba csöppen, ahol a fiú apját már két évtizede tartják fogságban saját virtuális világában. A rendkívül bátor és némileg agresszív Quorra (Olivia Wilde) segítségével apa és fia nekivág az élet-halál útnak az elképesztő kiber-univerzumban. A különös virtuális világ igencsak megelőzte korát, az elképzelhetetlen járgányokkal, fegyverekkel, látványvilággal és a könyörtelen gazemberrel, aki mindent megtesz, hogy megakadályozza Flynnék szökését.

A filmet a hazai mozik 2010. december közepére tűzték ki premierre. Ahogy az a Disney filmekkel már lenni szokott, természetesen ezt is szinkronizálva adják a nagyérdemű elé. Azonban a film stílusa és látványa megköveteli, hogy a legmodernebb Disney Digitális 3D-n felül még IMAX mozikba is bekerüljön az alkotás. Így tehát biztosan számíthatunk a maximális optikai élvezetre a filmmel kapcsolatban.