A hercegnő és a béka

Egy régi klasszikus új köntösbe bújtatva

A tündérmese ezúttal New Orleansben játszódik, méghozzá a jazz korszakban, ahol Maldonia hercegét nem valami gonosz boszorkány, hanem Dr. Facilier változtatja békává, Tiana hercegkisasszony pedig hiába próbálja egy csókkal visszaváltoztatni, bizarr fordulatként ő is békává változik.

A mágikus átok megtöréséhez együttes erővel kell megtalálniuk a jó voodoo-t űző Odie mamát, de ehhez egy hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli utat kell átélniük. A két béka barátságából természetesen előbb-utóbb szerelem lesz…

Szerintem

A Disney mindig is tudta, hogyan kell nagyot alkotnia. Ezúttal sem maradt el a jól megszokott látványvilág, az örök fülbemászó zene és persze a milliók által méltán kedvelt hangulat. Bár korábban tett olyan kijelentést a Disney, hogy a hagyományos animációkkal felhagyott és áttért a számítógépes verzióra és újabban a 3D korszakra, ám mégis megéri a régi, hagyományos verziót újra és újra elővenni és alkalmazni. Valahogy ez még mindig kellemesebb a szemnek és sokkalta emberközelibb. Bár a számítógépes animáció fénykorát éli 2010-ben, és napról napra tökéletesebb lesz, de a kézzel készült rajzok még mindig listavezetők ezen a téren.

Íme egy kis előzetes