Gyurcsány Ferenc amcsi komédiában?

Bizony ezt is megéltük. Bár ne így történt volna, és bár ne ezt a figurát öltötték volna az amerikai rendezők és filmproducerek Steve Carell képére. De megtették… Bár az is könnyen megeshet, hogy ők nem is tudják, hogy egy olyan országban, amiről az amerikaiak még csak nem is hallottak életükben létezik egy hasonmás…

2010-ben a mozikba kerül – méghozzá nem is olyan sokára – Steve Carell és Paul Rudd közös főszereplésével a Dinner for Schmucks című komédia.

A történet lényege röviden és velősen annyi, hogy a karót nyelt és igen nyegle Tim (Paul Rudd) minden áron igyekszik a cégénél a létrán feljebb kúszni és ehhez minden létező dolgot el is követ. Egyik nap – nagysokára – el is éri célját. Kinevezik. Azonban még van egy utolsó megpróbáltatás előtte, amit ha sikeresen teljesít, akkor lesz kinevezve, előléptetve. És itt kezdődik a film komikuma és a bonyodalom. A főnököt egy vacsorán meghökkentő vendéggel kell meglepni. Az a munkatárs fogja ugyanis megkapni az előléptetést, aki a legmegbotránkoztatóbb vendéget hozza a vacsira.

Ez persze a merev Tim számára nem lesz könnyű, hiszen távol áll tőle a humor minden formája… A véletlen azonban útjába kever egy Barry (Steve Carrel) nevű fickót, aki már megjelenésében is kész röhej és kiborító.

Hollywood nagyágyúi Közép-Európa magyarok lakta vidékein nem biztos, hogy számíthatnak majd kitörő sikerre a filmmel kapcsolatban. A színészt, Steve Carellt ugyanis olyan bundába húzták, ami a megszólalásig hajaz egyik volt nem nagyon kedvelt miniszterelnökünkre, Gyurcsány Ferencre.

Balra Steve Carell, jobbra Gyurcsány Ferenc

Ez van.

A film persze ettől még sikert könyvelhet el, mindazok körében, akik kedvelik a humort és az agyament ötleteket.