Harry Potter és a Halál ereklyéi

Bár a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő franchise mozi kettészabdalt befejező részének első fejezetének premierje nagyon messze van, de a Warner stúdiótól jól megszokott módon már hónapokkal a premier előtt lehet csöpögtetett információkkal találkozni szerte a neten. Nemrég felkerült a Potter mozik legújabb betekintő előzetese.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi című befejező részt a filmstúdió két részben fogja a mozikban vetíteni. Bár ezzel a lépéssel a világhírű franchise mozi népszerűsége nem fog csorbulni, mégis sokan a stúdió pénzéhségét vélik mögötte sejteni. Ebben persze lehet némi igazság, hiszen a Warner Bros. stúdiónak a Harry Potter filmek igen jelentős bevételt hoztak az elmúlt évek alatt.

Az utolsó részben a filmkészítők azt ígérték, hogy a könyvet a leghűbben igyekeznek majd a vászonra varázsolni, ami indokolja a film két részre való vágását. Bár a korábbi részek sem voltak valami rövidek, mégis sok fanatikus rajongó nagy bánatára olyan részek, olyan momentumok maradtak ki, amelyeket szívesen láttak volna a filmváltozatban is.

A korábbi Harry Potter mozikhoz hasonlóan az utolsó két résznek is több verziója fog a mozikba kerülni. Lesz hagyományos és digitális 3D, illetve a legújabb IMAX változata is. Az utóbbinak már a magyarországi rajongók is részesei lehetnek itthon, és nem kell apu vagy anyu pénztárcája, hogy a szomszédos országok IMAX mozijaiba külön túrát szervezzenek.

A hét részes kötet utolsó darabjában Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emma Watson) már nem a Roxfort falai között veszik fel a harcot Voldemort nagyúrral (Ralph Fiennes) szemben, hanem a saját lábukra állva a való életben, valós körülmények között próbálkoznak.

Harry-nek csak egyetlen egy esélye van, hogy Voldemort előtt találja meg az utolsó ereklyéket, az úgynevezett Horcrux-okat, amelyek mind a nagyúr egy-egy lelkének darabkái.

A filmet, ugyanaz a rendező fogja rendezni, mint az előző két részt, David Yates. Úgy tűnik, hogy a stúdió nagyon meg volt elégedve Yates korábbi munkáival és megtartotta a széria utolsó darabjaira.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi című mozifilmet 2010. november 19-én lövik a mozikba, világszerte, de mint ahogy az lenni szokott hozzánk körülbelül 2 hetes késéssel lehet számolni a szinkron elkészítése miatt.

Előzetes