Maci Laci és Bubu szélesvásznon

A filmgyártó iparosok most ismét az archívumban bányásztak és egy régi klasszikust leporolva próbálkoznak nagyobb bevétel és népszerűség elérésére. Elkezdték a Maci Laci 3D-s változatát készíteni. Így hamarosan a 80-as, 90-es évek akkori gyerkőcei, most felnőtt szemmel tekinthetnek kölökkoruk nagy kedvencére a mozikban.

Újabban a nagy filmgyártó stúdiók (talán fogytán az új eredeti öltet híján) egyre inkább a régi klasszikusokhoz nyúl, és képes újra eladni ugyanazt, szinte ugyanannak a nemzedéknek, csak éppen high-tech köntösben. Ezzel még nem is lenne olyan nagy baj, ha az átdolgozás minden esetben jól is sülne el. Azonban ez rendszerint nem így szokott lenni.

A Warner az utóbbi időben igen nagy kapálózásának eredményeképpen született meg a döntés, hogy ők is meg akarják csinálni a maguk gyermekkori kézzel rajzolt rajfilmjük feltuningolt, 3D-s változatát. S ha még ebből pár millió be is jön, az már külön ajándék.

Nem is olyan régen egyfajta remake-hullám söpört végig Hollywood filmgyártó stúdióiban, hiszen más nagy gyártó is lecsapott már a 80-as, 90-es évek nagysikerű gyermeksorozataira. (pl: hupikék törpikék) A sorból tehát egyik stúdió sem kíván kimaradni. Legalábbis a jelenlegi helyzetkép ezt hivatott mutatni.

A Maci Laci 3D egyelőre még nagyon az előkészületi munkálatoknál tart, de a készítők lelkesek (még) és mint mindig, ezúttal is kitartóan ragaszkodnak azokhoz a frázisokhoz, melyek szerint ez a film más lesz, mint a többi, eredeti, és sok meglepetést fog tartogatni.

Kíváncsian várjuk, hogy valóban így lesz e.

Népszerű nevek az egykori népszerű mese mögött

A 2010 decemberében mozikba kerülő animációs filmben a két főszereplőnek – ahogy az már lenni szokott -, ezúttal is egykori és jelenlegi színész-nagyágyúk kölcsönöznek hangot. Maci Laci hangján a szintén 80-as, 90-es évek nagy favoritja, Dan Aykroyd szólal meg. Míg a kis szende Bubu hangját az egykori popcsillag, Justin Timberlake fogja szolgáltatni.

Előzetes