Már itthon is kapható 3D LED TV!

Az otthonokba költözik a vizualitás új világa, a 3D megjelenítés. A magyar piacon elsőként a Samsung 3D tévéje jelent meg, amire azonnal le is csaptunk. A C7000-es sorozat 46 hüvelykes modellje nem csak az eredetileg 3D-ben készült tartalmakat tudja megjeleníteni, a tévéadásból is térhatású képet generál. Persze az ára eleinte még a csillagos eget fogja verni.

Az idei év legnagyobb slágere a lakossági elektronikai piacon biztosan a 3D tévé, egyelőre viszont csak cirkuszi mutatványként tekinthetünk rá. Egyrészt a legtöbb fogyasztó biztosan nem fogja a 46 hüvelykes 3DTV-t 600 ezer, majd a 3D-t is támogató Blu-Ray lejátszót további 100 ezer forintért megvenni. Másrészt ha valaki mégis megtenné, arra kell rájönnie, hogy a drágán megvett készülékével nem tud mit kezdeni. Az előrejelzések szerint idén alig tucatnyi 3D-s film jelenik majd meg, s igaz, hogy a Hello HD már üzemeltet egy térhatású tesztcsatornát, illetve a UPC is ezen a héten jelenti be első 3D-s csatornáját, mégis azt lehet mondani, hogy kellő mennyiségben nem áll rendelkezésre tartalom.

A technológia pedig ígéretes, hiszen a HD után a térhatás az a következő lépés, ami innovációt vihet erre a piacra. Addig viszont be kell érni a kevéssel, illetve azzal, amit a 3D mellett ezek az új generációs készülékek egyébként kínálnak. Pár év alatt a sokáig csak megjelenítőként kezelt tévé eljutott arra a pontra, hogy egy valódi terminál, amin keresztül online tartalmakat és szolgáltatásokat érünk el, egy interfész, amin keresztül kommunikálunk, illetve egy olyan konzol, amihez a lakásban lévő hálózati és audiovizuális eszközök szinte mindegyike csatlakoztatható.

A cikk folytatása a HWSW oldalon olvasható!