A nyers hús és vér tovább folyik: Spartacus

A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Spartacus sorozat 2012 januárban újabb szériával boldogítja a nyers hús, a vér és a féktelen öldöklés szerelmeseit.

Az első széria szereplői mondhatni beleégették magukat a nézők tudatába és a Starz amerikai televíziós csatorna (kb. olyan mint idehaza az HBO) merész döntése alapján viszonylag rövid idő alatt nagy sikert aratott. Az azóta sajnálatos körülmények között (rákos betegség) elhunyt főszereplőt alakítő Andy Whitfield sokak kedvence volt. Nélküle nem is igazán tudtak azonosulni a karakterrel a sorozat rajongói.

Éppen ezért gondolta azt a csatorna, hogy a mozifilmeknél már „oly’ jól bevált” trükkhöz folyamodnak, hogy a kronológiát megtörve, nem folytatják az első évadot, inkább legyártják annak előzményeit. (A készítők ekkor még bíztak a főszereplő felgyógyulásában) Aztán sajnos Whitfield halála úgy tűnt végleg megpecsételi a sorozatot és annak korábbi sikereit és bevételeit.

De mint ahogy az Amerikában lenni szokott, a stúdió pénzéhsége hamar túltett a veszteségeken és gyorsan berendelte a következő szériát, kiírva ezzel a felvételt egy új Spartacus-nak. A szereplő már meg is van (Liam McIntyre), az első képkockák pedig már meg is vannak. Most már nem is maradt hátra más, mint várni, hogy 2012 januárjában Spartacus története végre ott folytatódjon, ahol 2010-ben abbahagyták.