Nicolas Cage-nek bejött a varázslófigura

Nicolas Cage az utóbbi filmjeiben már-már megrészegülten az emberfeletti képességeitől, újabban csak egy szerepkör vonzza. Ez pedig a mágia, misztikum és a rejtelmesség. Szó se róla nincs is ezzel semmi gond, mindaddig amíg a karakter nem köszön vissza sokadjára és a színész már nem tud több variációt kitalálni ugyanazon figurára. Reméljük ez nem így lesz a január elején debütáló A boszorkány évada című filmmel.

A sztori röviden

Dominic Sena, a Kardhal és a Tolvajtempó rendezőjének legújabb filmje Nicolas Cage főszereplésével a XIV. századi Franciaország kegyetlen világában játszódik. Behman (Nicolas Cage) lovagot bajtársával, Felson-nal (Ron Perlman) együtt tér vissza szülővárosába, ahol a fekete pestis pusztít. A sokak által vitatott egyház boszorkányságot sejt a pestis hátterében, ezért a két lovagnak megparancsolja, hogy keressenek meg egy boszorkánysággal gyanúsított nőt (Claire Foy), és szállítsák el őt egy elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek végrehajtanak rajta egy rituálét, ami reményeik szerint véget vet a halálos kórnak.

A küldetéshez csatlakozik egy pap (Stephen Campbell Moore), egy elkeseredett lovag (Ulrich Thomsen), egy vándor csaló és egy fiú (Robert Sheehan), aki arról álmodozik, hogy egyszer lovag lesz. Amikor viszont a csapat a kolostorba ér, szörnyű felfedezést tesznek…

Előzetes