Alternatív nyomtatás: a ceruza nyomtató

Napjainkban igen népszerű, mondhatni már-már kötelező a környezettudatos életmód. Nem volt rest egy fejlesztésekkel ténykedő kicsiny csoport sem, és ezt az elméletet meglovagolva elkezdtek alternatív nyomtatási ötleteket kidolgozni. Így született meg a ceruza nyomtató tényleges valójában.

Napjaink igazi tintazabáló monstrumai egyik legátkosabb tulajdonsága, hogy amikor kellene, sosincs bennük elég tinta, vagy éppen a színes patronok egyike túl alacsonyan áll, s pont abból a színből nem rendelkezünk utánpótlással. A probléma mindennapos lehet irodákban, cégeknél, sőt akár a főiskolai, egyetemi diáksereg házi dogáinál is.

A jelenleg még csak koncepció szinten létező ceruza nyomtató lehet a megoldás erre a problémára.

A remek kis eszközben a tintát, mint festék anyagot, a ceruza, pontosabban a grafit helyettesíti. Persze ez a fajta nyomtatás tartós és hivatalos dokumentumok előállítását nem alkalmas, de vázlatok, jegyzetek nyomtatására kiváló helyettesítő eszköz lehet.

Az egyik nagy előnye a jelenleg elterjedt tinta alapú nyomtatókkal szemben, hogy egyszerűen és szinte tünetmentesen javítható a nyomtatáskor észre nem vett hiba. (Gondolok itt az elütésekre, mondatközi írásjelekre, stb.) És bár ez nagy előny, de pontosan ugyanakkor az egyik nagy hátránya is lehet a majdani terméknek, hiszen a ceruza nyomtatóval készült nyomatok nem lesznek alkalmasak tartós dokumentumok előállítására.

De azért puska nyomtatásra már biztosan meg fogja érni felhasználni!