Gumilábú Bollywood

Egy újabb pár évvel ezelőtti gigaprodukció. Naná, hogy nem a nyugatról, hanem keletről. Méghozzá egyenesen Bollywood böfögte ki magából még 2013-ban!

[AdSense-A]

Mint ahogy arról már korábban is volt egy poszt, a keleti filmgyártás fellegvárának tartott Bollywood teljesen más szemszögből közelíti meg a filmeket. Számos szabályuk és képi világuk van, mint amit mi (hozzájuk képest) nyugaton megszoktunk. A legtöbb esetben mindig van egy jóképűnek (tartott) férfi és egy sablon csaj, akik persze pont egymásba botlanak és először mindig ki nem állhatják egymást, de hip-hop és pár tánc után hát persze, hogy egymásba esnek, ahogy azt a forgatókönyv megköveteli tőlük.

No, de a sablonosság mellett azért számos másban van mit letenni az asztalra. Egy-egy film elkészítésekor konkrét városnyi statiszta vonul fel és riszálják a hátsó felüket több percen keresztül, s ezzel is emelik filmbeli látványvilág monumentalitását. Azért valljuk be: egy táncoló tömeg, a színek és még a nyugati fülnek is egy idő után már-már fülbemászó egy-egy dal. Még akkor is, ha teljesen idegen a kultúra és az ízlésvilágunk.

Hát íme egy újabb példa, ahol kőkemény risza megy és persze a lány figyelmének felkeltése érdekében… S ha ez nem lenne elsőre egyértelmű, hát akkor a táncos férfiú ezt néhány félreérthetetlen csípőmozdulattal meg is erősíti a kiszemeltben és még abban a kb. 400 fős tömegben is, aki körülöttük hirtelen szerveződik egy lebujban.