A visszaszámlálás elindult:Harry Potter és a Halál ereklyéi a mozikban!

Bizony, bizony. A visszaszámlálás leállíthatatlanul elindult. Már csak alig két hét és a hazai mozikban is nézhetjük a Harry Potter mozik befejező epizódjának első felét.

A zárótörténetről kicsit

Magukra maradtak: Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak. Voldemort halhatatlanságának titka nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat.

A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi õket. És mindenütt Harry Pottert keresik, hogy a Nagyúr elé vigyék a fiút. Élve.

A varázslatos sikerű, különleges sorozat a befejezéséhez közeledik: az összes főszereplő visszatér, hogy David Yates, a Főnix rendje és a Félvér herceg rendezőjének irányításával életre keltse a végső összecsapás első részét!

Egy hatalmas korszak vége közeledik

A Harry Potter filmeken egy teljes generáció nőtt fel, hiszen bár a könyvsorozat és a könyvsorozat alapján készült 7 (ami eredetileg 8 lesz) film nem hét évet, hanem attól jóval több időt karol fel. Egész pontosan közel tíz esztendő, ha csak a filmeket vesszük alapul. Természetesen a könyvek ettől jóval nagyobb időszakot ölelnek fel.

Mint ahogyan a média és számos interjúban is többszörösen ércelődtek azon, hogy a filmszereplők, mint a főszereplőt játszó Harry Potter – Daniel Radcliffe, a mindentudó Hermione – Emma Watson és az együgyű Ron – Rupert Grint idő előtt kiöregednek a szerepeikből. Nos ez vitathatatlanul bekövetkezett, de ma már számos egyszerű trükkje van annak, hogy hogyan alkossanak mégis tiniket az egyébként már nem tini felnőttek.

Gondoljunk csak bele! Hány meg hány olyan film készült már Amerika filmgyártó vállalataiban, ahol a szereplők jelentősen meghaladták az általuk alakított szerep életkorát, s mégis megnéztük és mégis élveztük az alkotást.

Mozimax, azaz maximális élmény csak kicsit lebutítva

Még pár héttel korábban terjengett a pletyka a neten, hogy a Potter mozik záróakkordját teljesen IMAX 3D-ben fogják lefilmesíteni, amelyet a stúdió egész sokáig meg is hagyott lebegtetve a rajongók széles táborában. Majd jó pár nappal később adtak ki egy igen szűkszavú közleményt, amelyben tudatták, hogy a film nem lesz teljes egészében a legmodernebb digitális filmvarázslattal készítve.

Így nálunk is csak butított verzió lesz elérhető hazai IMAX moziban.

November 25-től tehát elindul végső észveszejtő útjára a Harry Potter mozik záró felvonásának első fele. A külföldi premierek eddig rendkívül pozitív visszajelzéseket adtak a filmmel kapcsolatosan.