Egy magyar ellopta a Facebookot

Lehet, hogy csak egy vicc, lehet hogy komoly, lehet hogy a magyar web történetének legnagyobb adathalász-akciója. Ma reggel startolt a Windo közösségi hálózat, ami gyakorlatilag lemásolta a Facebook felületét. Ezt is megértük. Bár eddig sem volt idegen a magyaroktól a lopás és a más szellemi termékével való villogás, visszaélés. Íme egy újabb…

Közösségi oldalakból nagyon sok van. A nagy szereplők is kicsik voltak anno, több korai szereplő elhullott, s most a Facebook térnyerésével még a legnagyobbak pozíciói is veszélyben vannak. Az egyetlen sikergyanús megoldás a tematikus, vertikális közösségi hálózatokban van, de lassan ott is telítődik a piac. Ebben a kontextusban létrehozni egy teljesen új, látszólag semmilyen extrát nem nyújtó közösségi oldalt üzleti öngyilkosság. Főleg akkor, ha a globális trendekkel szembemenve kizárólag a magyar felhasználókat célozza.

A szél összefújta

A Windo.hu pontosan ezt csinálja. Komolyan venni természetesen nem érdemes, de látványosnak mindenképp látványos próbálkozás. Az oldal szinte teljesen megegyezik a Facebookkal, mind a menüiben, mind funkcióiban, leszámítva azt, hogy a Facebook-nál értelemszerűen sokkal butább és persze azt, hogy nincs mögötte 400 millió felhasználó. Jelenleg pár százan vannak itt, legtöbbjük a Twitteren értesült az oldal létezéséről, s a kíváncsiság és a döbbenet hajtotta őket, hogy maguk is megnézzék az oldalt.

A cikk a HWSW oldalon folytatódik!