Játék a kockákkal

Egyre több fejlesztő-gyártó cég célozza meg a legkisebb korosztályt multimédiás ketyeréivel. Ez az interaktív építőjáték-féleség is egy lenne a sok közül, amely talán akár még be is futhat és nagy népszerűségnek örvendhet (akár nem csak a kicsik körében is).

A játék tökéletesen ötvözi a klasszikus építőjáték élményét a modern technológiával. Az egyes kockák önmagukban még annyira nem is látványosak és különlegesek, azonban ha már kettőt vagy többet együtt használunk, az adja a játék lényegét.

A 128×128 pixeles felbontású minikompjútereket a játék hivatalos oldaláról letölthető képekkel és játékelemekkel lehet feltölteni, szimpla USB csatlakoztatás segítségével.

Vannak játékok, amelyek már egy kockával is játszhatóak, de az igazán kreatív játékok élvezetéhez az alapcsomagban kínált legalább három darab kocka adja meg.

Interaktivitás egy icipici kockába sűrítve

Ezek a parányi kockák nem csak a számítógépünkkel, hanem egymással is képesek kommunikálni. Így tudják pontosan megmondani azt is, hogy az egymáshoz képesti helyzetük a valóságban hol is helyezkedik el, amely a kreatív játékoknál nagyon hasznos és fontos is lehet.

A folyamatos interakció számtalan lehetőséget nyújt az erre fogékonyaknál. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kötelező elem lehet!