A nagy agytúrkász: a Forráskód

Amint a növények első bimbói megpattannak és kimondhatjuk, hogy vége a télnek és elkezdődött a tavasz, bekerül a mozikba egy ígéretesnek tűnő filmalkotás. Valljuk be: éppen ideje, hiszen az Oscar-díjátadó környékén mindig uborka szezon van. Mintha ekkor már nem is lenne érdemes filmet forgalmazni… Amerikában április elején kerül bemutatásra az agytekervényeket megmozgató akció-thriller, a Forráskód.

A story

Amikor Colter Stevens kapitány (Jake Gyllenhaal) felébred egy ismeretlen ember testében, hamar rá kell ébredjen, hogy ő maga része egy küldetésnek, hogy megtalálja a bombát egy chicago-i vasúton. A megbízással ő maga is részese lesz a kormány egy féltve őrzött, titkos kísérletének, amelyet csak úgy neveznek: a “Forráskód“.

Ezzel az új technológiával képesek arra, hogy egy másik ember személyazonosságába helyezik, akinek élete utolsó 8 percét élheti át. Másodsorban, a cél, hogy a többmilliós lakosú Chicago-t fenyegető merénylettől óvják meg. Colter pedig újra és újra át kell, hogy éljen az eseményt mindaddig, amíg rá nem jön a rejtélyre, hogy ki helyezi el a bombát és megakadályozza azt.

Agytekervényeket megmozgató, fordulatos és szívdobogtató feszültséget ígér, a Forráskód című okos ackió-thriller, amelyet Duncan Jones rendezett. A filmben pedig még láthatjuk Michelle Monaghan, Vera Farmiga és Jeffrey Wright-ot is.

Előzetes