Érdeklődés hiányában bezár a Google Wave

Újabb Google-szolgáltatás tűnhet el hamarosan a süllyesztőben, ezúttal a tavaly hatalmas felhajtással debütált Google Wave-nek mond búcsút a keresőcég. A hibrid kommunikációs és közösségi szolgáltatásként indult Wave-et tavaly májusban, a Google fejlesztői konferenciáján jelentették be. Azonban azóta nem tudott érdembeli érdeklődést felmutatni.

A Wave kétségtelenül a tavalyi nyár egyik legnagyobb hullámokat gerjesztő webes projektje lett, sokan azonban már akkor sem értették, mire jó pontosan a szolgáltatás, a helyzet pedig a jelek szerint azóta sem lett jobb.

A Google közösségi-kollaborációs platformja mára teljesen érdektelenné vált, a cégnél ezért úgy döntöttek, leáll a projekt – írja blogjában Urs Hölzle, a Google alelnöke. A cég hivatalos álláspontjában kifejti, jóval nagyobb érdeklődésre számítottak, ráadásul idővel a kezdeti, rendkívül élénk felhasználói aktivitás is alábbhagyott azoknál a felhasználóknál, akik belakták a szolgáltatást. A cégvezető emellett beismerte: a Wave a nagyobb tömegek számára túl radikális változásokat hozott a megszokott kommunikációs és közösségi platformokhoz képest, a sikerét, vagy éppen a kudarcot pedig éppen ezért még a cégnél sem tudták előre megjósolni.

A cikk folytatása a HWSW oldalon olvasható!