Hangulatküldés egy gombnyomásra

Valahol Itália északi részén egy pihent elmével rendelkező szűk kis csoport kérdéseket tett fel, amelyek a világ lustái szájából hangozhattak el először. Előfordult már veled valaha is, hogy szerettél volna egy dögös kis hangulatjelet dobni chat partnered felé, de az túl fáradtságos meló lett volna? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fejlesztették ki az Emoticon billentyűzetet.

Az alapkoncepció a felmerült problémával szemben: Nem lenne egyszerűbb, ha csak egy gombot kellene a gyakran kettő, három vagy több jel leképzéséhez megnyomni? A felvetésre a választ meg is adja a gyártó, egy USB kütyü keretén belül.

A legújabb prototípusa az Emoticon billentyűzetnek funkcióját tekintve kézenfekvő. Csatlakoztatás után nincs is más dolgunk, mint a megfelelő hangulatjel buborékot megérinteni, s a kívánt jelcsoport meg is jelenik a képernyőn.

Az pedig már, hogy terveznek további olyan fejlesztést a ketyerébe, ahol egyedileg állíthatja majd be (előre megadott keretek között) a felhasználó, hogy az egyes hangulatjelekhez milyen LED világítást szeretne, már külön kuriózum lenne.

A termék publikus változatai már 30 eurós áron beszerezhetőek a neten, különböző színben, formában.