Egy megkésett hajszolós film a mozikban

Míg Európa más országaiban már hetek óta DVD-n és Blu-ray kiadványokon is beszerezhető, hozzánk, Magyarországra még csak most érkezett meg a Párizsból szeretettel című film. John Travolta és a Tudorok című HBO minisorozat VIII. Henrikjét alakító Jonathan Rhys Meyers főszereplésével egy eszeveszett hajszában vehetünk részt. Travolta végre egy testhezállóbb és a karakteréhez talán méltóbb szerepben tűnik fel, mint korábbi alkotásaiban.

A sztori

James Reese (Jonathan Rhys-Meyers) az amerikai nagykövet személyi titkárjaként irigylésre méltó luxus életet él Párizsban. James szárnysegédként, másodvonalbeli hírszerző és operatív-tiszt is egyben.

Az igazi CIA bevetésekről és izgalmas küldetésekről ábrándozó fiatalember nagy álma teljesül, amikor megbízást kap, hogy kísérő-tolmácsként segítse az Egyesült Államokból érkező Charlie Wax (John Travolta) különleges kiképzést kapott, kommandós-szuperügynök munkáját. A finoman szólva is ön és közveszélyes, ám vérprofi Wax küldetése egy készülő terrortámadás megakadályozása.

Az adrenalintól izzó, meglehetősen agresszív és különös humorú, nagydarab gyilkoló-gép valamint egyre kétségbeesettebb kísérője elmerül a párizsi alvilágban. James és Charlie veszélyesebbnél-veszélyesebb kalandokba sodródó párosának sikerül kiderítenie, hogy a készülő merényletig csupán két nap van hátra. Ezután versenyt futva a rohamosan fogyó idővel próbálják megtalálni, valamint semlegesíteni a mindenre elszánt, fanatikus terroristákat, mielőtt nem késő.

A szereplőkről

Jonathan Rhys-Meyers (aki egyébként nem ezen a néven született, hanem az új divatnak megfelelően felvette!) a filmiparba igazán az HBO egészestés minisorozatával, a Tudorok című sorozattal vált a köztudat egy elismert alakjává. A rendkívül heves vérmérsékletű és nőfaló VIII. Henrik szerepében négy évadon át láthattuk, ahogy a fiatal királyból agg öregember lesz, s közben a nyers emberi kapcsolatokat bemutató sorozat olyan bepillantásokat is engedett a számunkra, amelyet korábban kosztümös filmektől nemigen lehetett látni.

John Travolta egy nagy kanyara után (Hajlakk) ismét kezdi megtalálni talán a maga helyes útját. Több kisebb sikert elért aprócska vígjáték és erőltetett akcióféleség után most egy hajszolós filmben próbál meg magának ismét dicsőséget és hírnevet elérni. De vajon ez a Párizsból szeretettel című filmmel el fogja-e tudni érni… Kérdéses.

Előzetes