Horribilis áron tér vissza a Commodore

A mai ifjaknak már szinte ismeretlen az a név, amely a 80-as években meghatározó szerepet töltött be az akkori fiatalság számítógépes életébe. Akkoriban dúlt ugyanis a Commodore láz, amely megalapozta a ma használt számítógépek alapjait.

Talán ennek is köszönhető, hogy Amerikában a gyártók úgy határoztak, hogy megpróbálkoznak a nagy visszatéréssel. Azonban mielőtt mindenki lelkendezve örülne a hírnek, a gyártók máris a nyakukba borítja a jégkockával dúsított vizet. Még nyugati pénztárcának is igen húzós áron kerül forgalomba a Commodore Amiga mini.

Potom 2500 amerikai dollárért cserébe bárki magáénak tudhat majd egy Core i7-2700K processzorral ellátott kis házat, amely négy CPU maggal rendelkezik. A processzormagok 3,5 GHz-es alap órajelen ketyegnek, de a TurboBoost technológia jóvoltából terheléstől függően akár 3,9 GHz-re is emelkedhet a magórajel. Rendszermemóriából 16 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es memóriamodul érkezik, azaz eddig igencsak vonzó a termék, tekintve, hogy a ház mindössze 19,7 x 19,7 x 7,5 cm-es mérettel rendelkezik.

További technikai paraméterek: http://goo.gl/S3ICt

Mindenesetre biztosan lesz egy-két fanatikus, aki már csak pusztán a nosztalgia kedvéért beszerez majd egyet magának. Azonban a vágy nem biztos, hogy elég lesz a készülék iránt, hiszen a felhasználót ki is kell elégítse…