Hihetetlen egér a R.A.T. 9!

Napjaink rohamosan fejlődő technikai világát éljük. Amint kijön valami a gyártósorról és birtokoljuk, máris elavult és divatjamúlt. Legyen szó a számítógépekről, mobiltelefonokról vagy a televíziózás és annak bármelyik kiegészítőjéről. Azonban általában egy dolgot a fejlesztések elkerülnek. Ezek pedig azok a perifériák, amelyeket a leggyakrabban használunk.

A Cyborg nevű cég egy hihetetlenül merész kurzort zizergető egér konstrukcióval rukkolt elő. Ez pedig nem más, mint a R.A.T 9. Az egér elsősorban játékosoknak van kifejlesztve, de azért valljuk be, őszintén, hogy első ránézésre bár ijesztő, de ugyanakkor igen menő és rendkívül egyedi formavilágával és kialakításával könnyen le tudja a birtokost nyűgözni.

A funkciókat, amelyeket beépítettek, amelyek megkülönböztetik a többi egértől adják a R.A.T 9 kimagasló egyediségét. Ez az egér szinte minden ember kezére illeszthető. Legyen szó aprócska női kezekről, vagy éppen a kemény fizikai munkától megnövekedett lapát tenyerekről, ez az egér képes szinte minden igénynek megfelelni.

Kapjuk ki az egér egyik csavarhúzóra hasonlító elemét, és némi tekerés és csavarás, s máris egy a kezünknek és a komfortérzetünknek adtunk egy hatalmas löketet a beállítások után.

Az egér természetesen vezeték nélküli technológiával kommunikál a számítógépünkkel, ami valljuk be el is várható manapság.

Egyedi súlycsökkentő megoldás

És még egy szembetűnő apróság, amelyre a fejlesztők gondoltak ennél a konstrukciónál. Gyakran megesik, hogy a vezeték nélküli egerek súlya elég magas, nehézkesnek találjuk velük a navigálást. A Cyborg cég erre kifejlesztett egy rendkívül egyedi megoldást: az egérről súlyok helyezhetőek le, amellyel drasztikusan lehet az egér súlyát csökkenteni, s azt az érzetet kelthetjük magunkban, mintha egy könnyed vezetékes egeret tologatnánk.

Mindenesetre nem olcsó mulatság egy ilyen egér, hiszen a jelenlegi ára 130 euró körül mozog, ami átszámítva kb. 35.000 forintnak felel meg. Természetesen a beszerzése itthon kizárt, csak külföldi honlapokon van rá lehetőség, hogy megrendeljünk egy ilyen jövőbemutató eszközt.

Bemutató