Jövőre minden mozi hupikék lesz

A Hupikék törpikék jövőre mindenütt ott lesznek, hogy útjára indíthassák első 3D-s utazásukat a világ filmvásznain. Már a 80-as évek óta töretlen a törpök népszerűsége a kicsik és a nagyok között egyaránt. A Columbia Pictures jövőre tervezi, hogy a törpöket kiemeli a rajzok világából és egy modern három dimenziós környezetet alkotnak nekik.

Amikor a gonosz, csúf Hókuszpók kikergeti szegény kis törpöket a falujukból, átbukdácsolnak egy másik világba, amely nem más mint a miénk – valójában a Central Park kellős közepe. A törpöknek nem sok választása maradt: meg kell találják a haza vezető utat, mielőtt Hókuszpók ide is betenné a lábát és végleg leszámolna a törpökkel is.

A filmet előreláthatóan majd csak jövő nyáron (2011. augusztus 3-án) fogják vetíteni világszerte.

A szereplők digitális alakjainak amerikai szinkronhangjai szokás szerint nagy amerikai hírességek lesznek: Neil Patric Harris (Így jártam anyátokkal), Katy Perry, aki Törpilla hangja lesz, Fred Armisen, aki Okoska hangja lesz, Anton Yelchin, aki Ügyifogyi hangja lesz és Törpapának Jonathan Winters fogja hangját adni.

A készülő mozifilmben persze nem csak a törpöké lesz minden szerep. Élő szereplős színészek is helyt kapnak, mint Hank Azaria, aki maga a főgonosz, Hókuszpók lesz. Neil Patric Harris és filmbéli kedvese Jayma Mays egy ifjú és boldog házaspár, akiknek az életét a hirtelen felbukkanó seregnyi törp fenekestül felforgatja majd.

A filmre még ugyan sokat kell várni, de a filmstúdió máris kilőtte első előzetesét a készülő munkájáról.

Előzetes