Összekapcsolódik a Skype és a Facebook

A Skype erős hajrába kezdett mostanság, s a nemrégiben megjelent androidos kliens után most az asztali szoftver újult meg teljesen. A Skype 5.0 közösségi web integrációval és nagyon hasznos, hiánypótló funkciókkal érkezett meg.

Az új Skype egyik legnagyobb figyelmet vonzó újítása a Facebook integráció, aminek híre már pár héttel ezelőtt kiszivárgott. A Facebook Connect segítségével bárki összekötheti az asztali kliensprogramot a közösségi hálózatbeli profiljával, s ezután a Skype programon belül is lehet követni az ismerősök frissítéseit, s kapcsolatba lehet lépni a Facebook-os ismerősökkel Skype-on keresztül.

Igaz, a program ezt emeli ki leginkább, mégsem ez tűnik a legerősebb újításnak, hiszen kicsit sem kényelmesebb a Skype-ba kattintani egy böngészőablak helyett, ráadásul a Connecten keresztül szinkronizált felület nem is teljes értékű. Sokkal fontosabb, hogy ezáltal viszont a felhasználók többsége össze fogja kötni a Skype és a Facebook fiókját, akkor is ha a frissítések funkciót nem használja. A Skype-nak összesen 560 millió felhasználója van, ami megdöbbentő szám, több mint amennyien a Facebookra regisztráltak eddig. A felhasználók azonban sokszor nem is sejtik, hogy ismerőseik körében mekkora népszerűségnek örvend a Skype, ez az integráció viszont megsokszorazhatja a kapcsolatok számát, ezáltal a hívások mennyiségét is.

Általában mindenki a közeli barátait, családját, munkatársait veszi fel a kapcsolatok közé, a Facebook integráció viszont beindíthatja a tömeges összekapcsolódást. Egyrészt azért, mert többen fogják megadni Facebook-on az aktuális Skype azonosítójukat, másrészt azért, mert a Skype-ban található ismerős keresés, importálás funkcióra is bizonyára sokan rátalálnak. Itt megadva a Facebook vagy 19 egyéb szolgáltatásbeli azonosítónkat, az ottani kapcsolati hálónkat végigmérve, egy listát kapunk azokról az ismerőseinkről, akiket nem vettünk még fel Skype-on.

A cikk folytatása a HWSW oldalon olvasható!