2020-ban már akár a csuklónkon viselhetjük a Sony számítógépét

A jelenkor vívmányai is rendkívül sokoldalú és igen közösségfüggű szolgáltatásokkal ellátott kütyük. Azonban a fejlődés az ipari forradalom kora óta megállíthatatlanul tart és egyelőre hatványozódóan gyorsul. A számítógépek méretei évről évre egyre kisebb, de a teljesítményük méretük csökkenésével egyenes arányban csak növekszik.

Egy japán mérnök pedig elképzelte, hogy milyen is lesz a jövő személyi számítógépe. A terveket elnézve az első gondolat, ami az ember eszébe jut, hogy akkor a mobiltelefonokkal mi lesz, ha ez valóban meg fog születni.

Hiszen a mobiltelefonok egyre inkább törekszenek már a PC-nk helyettesítésére. A telefonálás – mint olyan -, már csak egy opció a sok száz egyéb lehetőség közül, amelyet egy valamirevaló okostelefonnal művelni lehet. Csupán az ujjaink mérete és a kezünk ügyessége, ami határt szabhat a kezelésének.

A japán mérnök tervei elképesztő fantáziáról tanúskodnak. Hiromi Kiriki szerint a jövő számítógépt a csuklónkon fogjuk viselni, akár egy karkötőt vagy órát.

A kijelzője flexibilis OLED-es érintőkijelző lesz. És persze 2020-ra már a holografikus megjelenítés sem fog különösebb gondot okozni, sőt már ez lesz az alap felszereltség, amely elvárható lesz egy ilyen kaliberű hardvertől. Ezen felül a kihúzható billenytűzet, az extra panelek, a közösségi hálózatokkal való maximális kompatibilitás lehet még a fő jellemzője.

Tíz év múlva – nem is olyan soká -, szerinted hányan fognak ilyen kütyüvel rohangálni az utcákon?