Rá sem lehet ismerni az új Internet Explorerre

A Microsoft ígéretéhez híven kiadta az Internet Explorer 9 nyilvános béta változatát, amely letisztult felhasználói felületével és sebességével egyaránt felzárkózott a konkurenciához – a teljes hardveres HTML5 gyorsítás már csak hab a tortán. Bár egyelőre csak tesztelési fázisban van, de már most ígéretes fejlesztéseket mutat a webböngésző.

A Microsoft kiadta az Internet Explorer 9 nyilvános béta változatát, amelyet bárki letölthet a www.beautyoftheweb.com oldalról. A szoftver futtatásához Windows Vista vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Több platformelőzetes után a Microsoft végre kiadta az Internet Explorer 9 bétáját, amely egy teljes értékű, jól használható böngésző. Az első benyomások alapján az IE9 felülete nagyon egyszerű, letisztult, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a program gyorsan indul és könnyed, szinte már légies benyomást kelt. Persze nem a Microsoft az egyetlen böngészőgyártó, amelyik ebbe az irányba ment el, az új Chrome vagy éppen a Firefox 4 is hasonló elvet követ. A redmondi fejlesztők láthatóan többi böngészőből is elcsentek ötleteket, a címsor a Chrome-hoz hasonlóan egyben keresőmezőként is működik, új fül megnyitásakor pedig előnézetet kapunk a korábban legsűrűbben látogatott oldalakról – ezt is ismerhetjük a Google böngészőjéből.

Ahogy arról már a HWSW hasábjain beszámoltunk, az IE9 számos újítást vonultat fel, amelyek részben a sebességet, részben a szabványokkal való kompatibilitást érintik, illetve kényelmesebbé teszik a használatot. A böngésző felhasználói felülete gyökeresen megváltozott az elődökhöz képest. Az új Internet Explorer megjelenésében is felzárkózott a Microsoft kurrens asztali operációs rendszeréhez, a Windows 7-hez és szépen integrálódik annak felületébe. A tálcán a program ikonjára húzva az egeret például előnézeti képet kapunk az összes nyitott tabról, a böngésző támogatja a “jump list”-eket és akár egyes tabokkal is működik a Windows 7 “snap”, vagyis a fület az asztal szélére húzva abból egy új, fél képernyőt kitöltő ablak jön létre – ügyes.

A cikk folytatása a HWSW oldalon olvasható!